Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 10:00 - 18:00 uur
Woensdag: 10:00 - 18:00 uur
Donderdag: 10:00 - 18:00 uur
Vrijdag: 10:00 - 18:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 13:00 uur
Zondag: Gesloten

Informatie

Land Rover – Informatieimage5

Land Rover is een van de oudste terreinwagen merken van de wereld. De productie van de Land Rover begon in 1948 in het Verenigd Koninkrijk. Vrij snel werden ze ook geproduceerd in o.a. Australië, Spanje, België en Duitsland.
De uitbreiding van de productie naar meerdere landen had als reden dat leger en politie de Land Rover steeds meer gingen gebruiken.

De Land Rover werd oorspronkelijk geproduceerd door Rover. Deze fabriek werd gerund door de broers Maurice en Spencer Wilks (1947). Zij wilden een auto bouwen die meer kon en op meerdere terreinen gebruikt kon worden dan de  Willys Jeep.
Ze verbouwden hun oude Willy Jeep met nieuwe en verbeterde onderdelen tot een nieuwe terreinwagen, de Land Rover.

In 1967 werd Rover onderdeel van Leyland Motors Ltd., later bekend als British Leyland. Pas in 1975 werd Land Rover een afzonderlijk merk binnen British Leyland.
In de loop der jaren volgde een aantal nieuwe eigenaren voordat de Rover Group in 1986 onderdeel werd van British Aerospace. In 1994 nam BMW Land Rover over, splitste het merk volledig af en verkocht het in 2000 aan Ford Motor Company.
Sinds 2008 is het in Indiase handen, te weten van Tata Motors.

De liefde en het specialisme van Longbridge betreffen vooral de Land Rover Defender, de Discovery en de Classic Range Rover.
Uiteraard rijden wij zelf ook in een Land Rover, een Land Rover Defender Td5, welke getuned is en voorzien van geluidsisolatie, te weten Noise Killer.

Onze eigen Land Rover is voorzien van slechts een klein deel van alle mogelijkheden die er zijn voor het tunen en comfortabeler maken van uw Land Rover.
Voor meer mogelijkheden verwijzen wij u graag naar het menu Mogelijkheden.

Uw Land Rover is bij Longbridge zeker in goede en vertrouwde handen, want daar waar onze passie ligt, ligt ons specialisme.


Longbridge
Folow us
you tube