Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 10:00 - 18:00 uur
Woensdag: 10:00 - 18:00 uur
Donderdag: 10:00 - 18:00 uur
Vrijdag: 10:00 - 18:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 13:00 uur
Zondag: Gesloten

APK

APK
DSC 0222 Copy
De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring van motorvoertuigen ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Volgens deze regelgeving moet u uw auto jaarlijks of om de twee jaar laten keuren. Afhankelijk van het voertuig, de datum waarop dit voor het eerst op de weg was toegelaten, én het soort brandstof, is APK verplicht vanaf het derde of vierde levensjaar van uw wagen. Na deze eerste keuring vindt de eerstvolgende keuring plaats na één of twee jaar.


De APK is een momentopname. Die geeft geen garantie dat u met uw Mini of Land Rover de rest van het jaar veilig kunt blijven rondrijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw Mini of Land Rover blijven belangrijk.


Per 1 januari 2008 is voor een aantal categorieën voertuigen de APK-frequentie verlaagd. Voorheen was een APK keuring verplicht voor alle voertuigen ouder dan drie jaar. De gewijzigde keuringsfrequentie heeft gevolgen voor benzineauto’s vanaf 1 januari 2005, maar ook voor bepaalde categorieën oudere voertuigen.

Categorie: Keuringsfrequentie:
Ouder dan 30 jaar, maar van na 1 januari 1960 (en lichter dan 3500 kg) Eens per twee jaar
Alle voertuigen van vóór 1 januari 1960 (licht en zwaar) Vrijgesteld van APK-plichtU kunt uw Mini of Land Rover tot twee maanden vóór de eerstvolgende APK-vervaldatum door Longbridge laten keuren.

Laat Longbridge uw Mini of Land Rover op tijd keuren. Als uw Mini of Land Rover te laat gekeurd is, krijgt u een boete. Om teleurstellingen en boetes te voorkomen raden wij u aan om ruim tevoren een afspraak met ons te maken (ons telefoonnummer vindt u onder contact).

Op de dag van de APK-keuring kunt u uw Mini of Land Rover bij Longbridge brengen. Om uw kosten zo laag mogelijk te houden, beschikt Longbridge niet over een leenauto.
Op het moment dat u uw Mini of Land Rover komt ophalen, ligt uw factuur voor u klaar. Deze kunt u uitsluitend met pin of contant betalen.

Longbridge werkt NIET op rekening.


Longbridge
Folow us
you tube